Theme Preview Rss

SOBRE LES MASCARETES

 Indiscutiblement tenim una nova, molesta però aliada companya d'aventures... les mascaretes!!

Us presentem algunes de les idees generals i pràctiques pel seu bon ús:

  • No es recomana manipular-les per posar-hi filtres
  • No tocar la part frontal.
  • Que ajusti bé, no elàstiques ni bordades. 
  • Rentar-les a 60 graus
  • Millor 3 capes (interior hidròfila, resta hidròfobes).
  • No de cotó (hidròfiles) 
  • Guardar en bossa amb tancament no de plàstic.


A través d'aquest enllaç us deixem també  recomanacions per la seva adquisició, confecció i manteniment.

GUIA REZERO SOBRE MASCARETES REUTILITZABLES

Finalment a través d'aquest quadre guia esperem donar-vos un cop de mà en la gestió dels residus d'aquests materials d'ús actual.

Gestió de residus.


Canviem la visió!! Enfrontem-nos al repte! Ànim!!

CIÈNCIA CIUTADANA: PARTICIPA, OBSERVA I APRÈN

5352104086?profile=RESIZE_710x

L'AMB ha engegat el 3r Bioblitz metropolità virtual. En el context actual, plantegen un Bioblitz que aposti per la ciència ciutadana i les xarxes socials i que abasti tot el cap de setmana del 30 i 31 de maig en el conjunt dels 51 parcs i les 41 platges metropolitanes.

Aprofitant el desconfinament i les franges de passeig que encara continuen vigents, convidem a tota la ciutadania a participar a través de les xarxes socials d'aquest recompte d'espècies de flora i fauna dels parcs i les platges metropolitanes. El bioblitz és una activitat de ciència ciutadana que té l'objectiu principal de fer un recompte d'espècies i obtenir una fotografia de la biodiversitat al territori metropolità. Es pretén que el públic pari atenció en la biodiversitat d'aquests espais i en la seva importància en el funcionament correcte dels ecosistemes, cosa imprescindible pel control dels organismes patògens com és el cas de la pandèmia que avui ens afecta.
Com participar?
  1. Aprofita sempre la franja horària permesa per passejar corresponent a la teva edat o circumstàncies i segueix les mesures de seguretat vigents. Participa pel teu compte mentre fas el passeig. Recorda que no es tracta de cap activitat grupal, ni organitzada, ni guiada per cap responsable.
  2. Les observacions s'han de realitzar sempre a un parc o una platja metropolitans.
  3. Observa la natura i la biodiversitat del teu voltant mentre passeges.
  4. Fotografia els animals o plantes que et cridin l'atenció, sempre i quan formin part de la flora o fauna del parc, sempre respectant-los i mai fent-ne captures. Poden ser tota mena d'organismes: ocells, insectes com ara papallones, escarabats, abelles i vespes, aràcnids, rèptils, amfibis, peixos, arbres, flors, etc.
  5. Les fotografies han de ser en color, sense filtres i han de mostrar el detall de l'ésser viu, cal que es pugui identificar quina espècie és i això no es podrà fer si no s'observen les seves característiques. En cas que es tracti d'una planta serà necessari el detall de la seva tija o tronc, fulla, flor, fruit si en té.
  6. Publica la fotografia al teu perfil de Twitter o Instagram (tria només una de les dues xarxes socials per no repetir observacions) etiqueta en la publicació el perfil @ParcsplatgesAMB o @parcsplatgesamb i fes servir el hashtag #BioblitzMetropolità20 si coneixes l'espècie afegeix els seu nom vulgar i/o científic, si no, pregunta'ns de quina espècie es tracta. Intentarem contestar totes les vostres consultes amb la col·laboració de científics experts. És molt important que indiquis en quin parc o platja l'has observat.
  7. Les publicacions de les fotografies es poden fer al llarg de tot el cap de setmana del 30 i 31 de maig.
  8. S'elaborarà un cens de biodiversitat dels parcs i les platges metropolitans amb el recompte de totes les espècies que s'hagin observat.
    Durant la setmana de l'1 al 5 de juny, s¡organitzaran diversos directes a Instagram on els experts col·laboradors comentaran els resultats obtinguts per temàtiques: 

  • Dilluns ocells amb l’ICO
  • Dimarts papallones amb el Museu de Granollers
  • Dimecres làmines d’aigua amb Galanthus
  • Dijous botànica amb el Centre Mediambiental l’Arrel.
  • Divendres 5 de juny a les 18h tindrà lloc una sessió de cloenda per celebrar el dia mundial del Medi Ambient, guiada per la periodista Cori Calero.


RESIDU ZERO XARXES D'INTERCANVI DE JOGUINES

Bona part del dia comunitat sostenible!. Des de l'11 de novembre fins al 21 de desembre hi ha oberta una campanya promoguda per entitats, associacions i equipaments de la ciutat de Barcelona que fomenta l'intercanvi, el reciclatge i/o la reparació de les joguines com a iniciativa per fomentar el consum conscient i la prevenció de residus.

En el PDF que adjuntem es troben les normes, el funcionament de l'intercanvi, el sistema de puntuació i els llocs i l'horari on es fan aquest intercanvis.

Pensem que les joguines que ja no fas servir poden continuar sent un recurs i, a més, sortirem beneficiats perquè el sistema de puntuació permet que et puguis emportar altres joguines que t'agradin. 

Fes un cop d'ull: són dates propícies per fer-ho!! Ànim!!

https://drive.google.com/file/d/1AW0jQuJ_noBIOXQyD6e9RRcNatavTrMA/view?usp=sharing


Reciclar i intercanviar per a la natura són sinònims de construir i compartir.  

SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS

Bona part del dia!! Del 16 al 24 de novembre se celebrarà la 11ª edició de la Setmana Europea de la prevenció de Residus. Aquesta edició es dedicarà a l'educació i comunicació en prevenció de residus, per fomentar un canvi de comportament i hàbits per reduir els nostres residus, emprant l'eslògan: "Change your ways, reduce your waste!" ("canvieu la forma, reduiu els residus).

En aquesta agenda virtual es poden consultar les accions organitzades seguint diferents àmbits de recerca (proximitat, temàtica, horaris...). Una eina que, sens dubte, ens facilitarà la participació!!

http://www.arc.cat/agendaewwr/#_ga=2.258971850.1772531204.1572635074-1844357432.1537115710

Abraçada verda!!

La tasca de l'educador no és tallar selves; sino regar deserts (C.S. Lewis)

FRIDAYS FOR FUTURE

Amb motiu de la Cimera pel Clima, que es va celebrar a Nova York , entitats de tot el món afins al moviment Fridays for Future han proposat diferents  mobilitzacions.  Des de l'escola hem  dona a conèixer l'existència d'aquesta cimera fent la nostra pròpia. Volem ser actius  socials i actuar dient la nostra com a mesura de pressió per arribar acords en defensa del clima.
Vam encerclar el col·legi amb pancartes reivindicatives i vam fer una "ona" com a símbol de natura!!
Aquí us deixem una mostra i un vídeo!! Bona jornada verda a tothom!!







LA BOSSA O LA VIDA

Actualment l'Ajuntament de Santa Coloma està duent a terme una campanya municipal sobre les bosses de plàstic amb el lema "La bossa o la vida". Han vist que la nostra escola està tractant la problemàtica ambiental que genera l'ús abusiu del plàstic (recordeu la immensa llengua de residus que vam crear?). 
Per la nostra empenta i ganes de millora l'Ajuntament ens donen unes  bosses reutilitzables com a obsequi. Els delegats verds seran els encarregats de repartir-les.

Esperem que la feu servir per portar-vos el material del curs cap a casa!
Bona feina noi@s!! Recordeu que SOU VOSALTRES els que decidiu fer servir les bosses de plàstic o les de tela!
Bon estiu a tothom! 

Fridaysforfuture

El moviment juvenil de protesta contra la falta d’acció per la crisi climàtica #FridaysforFuture va començar l’estiu del 2018 amb la Greta Thunberg, una estudiant sueca que va decidir deixar d’anar a l’institut tots els divendres per seure davant del Parlament suec reivindicant el compliment de l’acord de Paris 2015 sobre les polítiques per lluitar contra el canvi climàtic.
La reivindicació #FridaysforFuture s’ha anat escampant per tot el món i el març del 2019 ja va arribar a Catalunya. 

Des de l'escola  creiem que hem de recolzar la joventut per potenciar la seva crida per un canvi real i urgent de paradigma.
Per això hem creat una idea sensibilitzadora: Hem replegat el plàstic acumulat durant només dos dies i hem fet un mural exhibint-lo cara l'exterior per denunciar els residus que no s'haurien de generar a l'escola.

Seguirem fent suport a aquest impuls a favor del planeta cercant també idees reparadores i solucions als problemes mediambientals existents. 
Esperem, de tot cor, que les nostres accions s'entenguin i sensibilitzin!!
Abraçada verda!! 

Gràcies pel suport i l'escolta!! abraçada verda!!



Cartells de sensibilització



Tu tries comprar més plàstic del necessari

Llengua de plàstics

Necessitem esperança, és clar. Però el que necessitem més encara que l’esperança és acció. Un cop comences a actuar, l’esperança és arreu. En lloc d’esperança, hem de buscar acció. Així, i només així, l’esperança arribarà. Greta Thunberg.  

DECÀLEG ESCOLA VERDA

DECÀLEG ESCOLA VERDA

Estimem el planeta quan...


  1. Aprofitem i reutilitzem el material escolar.

  2. Utilitzem embolcalls ecològics.

  3. Llencem els residus al contenidor corresponent.

  4. Apaguem els llums quan no els necessitem.

  5. Fem servir bombetes de baix consum.

  6. Tanquem bé les aixetes i no malgastem l'aigua.

  7. Contribuïm a disminuir les emissions de gasos perjudicials.

  8. Venim a l'escola a peu, transport públic o amb bicicleta.

  9. Ensenyem els més petits a respectar la terra i a mantenir-la neta.

  10. Ens comprometem a fer que tot això sigui possible.